Det finns inga produkter som matchar urvalet

Tränstillbehör som deltatyglar och skyddande ludd

Hur tränset skall sitta kan du läsa mer om i texten i tränskategorin och har du fler funderingar så är du varmt välkommen att kontakta vår kundtjänst. Här kommer det information om de övriga komponenterna och dess betydelse.

Har du ett välsittande träns men hästen har börjat visa tendenser för skav vid t.ex nosgrimman? Det kan höra pälsfällningen till att huden blir mer känslig just för tillfället eller så är det hästens sätt att visa att tränset inte sitter optimalt. Att växla mellan minst två olika typer av nosgrimmor är inte en självklarhet för alla, men det är oftast det som bidrar till att undvika skav helt och hållet utöver den självklara (för oss iallafall) regelbundna rengöringen av lädret.

Att hålla tränset mjukt och följsamt är väldigt viktigt då lädret tar mycket stryk p.g.a svett och stöv från hästen. Att putsa av sitt träns med lädertvål efter varje pass borde bli allas vardagsrutin och infettning ca en gång i veckan för att hålla kolla på skavanker och hålla lädret i trim.

Utöver läderkvalitén så kan det behövas en komplettering med ett ludd för de mest utsatta tryckpunkterna som nosbenet och mittpunkten över bringan på bröstan. För att hålla luddet så skyddande och tryckutjämnande som möjligt så är det viktigt att kolla över det regelbundet och borsta ur det för att undvika att det tovar sig efter svett m.m.

Att ha ett nackstycke som hästen trivs med kommer du långt med då du smidigt kan byta ut nosgrimman eller sidostyckena om det behövs vid byte utav bett. Vill du färgmatcha hästen så kan ett dekorativt pannband vara pricken över i:et. Att byta delar emellanåt är även bra då man får en överblick om hur skicket på alla tränsets delar mår innan olyckan hinner ske.

Dina tyglar är en viktig komponent i helheten i din ridning, så var inte rädd för att prova dig fram tills det att du hittar din favoritvariant. Många trivs med den gamle klassikern i vävribb medan andra föredrar en med gummi. Även där är det bra att växla mellan två olika typer så att man fördelar ut trycket i sin egna hand.

Låt dig inspireras bland de olika produkterna i vår Träns Etc-Kategori och kanske hittar du just det där du sökt efter.

Please wait...

You've just added this product to the cart:

{{var product.name}}
Till kassan

You've just deleted this product from the cart:

{{var product.name}}

Till kassan