Det finns inga produkter som matchar urvalet

Det är viktigt att klä sig rätt inför tävling!


Dags att testa er som ekipage på tävlingsbanorna? Då hittar du din outfit här.
Oavsett om du är du en erfaren tävlingsryttare eller om det är det första gången så gäller det att hålla sig till tävlingsreglementets regler vad det gäller både hästens och din utrustning. Kläderna ser nästan likadana ut oavsett om du tävlar hoppning eller dressyr i de lägre klasserna, frack blir ett inslag först senare i dressyren. I fältävlandets terrängdel så har man igen kavaj t.ex medan du har det i de övriga grenarna. 
Det är viktigt att läsa på TR ordentlgt inför tävlingssäsongen så att man inte får tråkiga besked på plats och missar sin möjlighet till utveckling.

Egenskaper som ofta önskas hos en kavaj är att den är följsam och sydd i ett smutsavvisande material som andas. Kavajen skall inte endast vara snygg, sitta smickrande utan även fungera som ett sportplagg i en aktiv miljö.

Kavajen kombineras med en tävlingstopp, lång eller kortärmad och ett par ridbyxor i en ljusare färg än kavajen.

Plastrongen var något som de flesta hade på tävling förr vilket numera har minskat och givit plats åt sportiga design men än så finns det många som tycker om den lyxiga looken som en plastrong kan ge.

Regler från TR angående ryttarens utrustning:

Källa: Ridsport.se

Ryttarens utrustning 

  • Klädsel under ritten är riddräkt med huvudbonad och sporrar.
  • Riddräkt består av ridkavaj, ridbyxor och ridstövlar samt ljus polotröja eller ljus skjorta med ljus krage, vit slips eller vit plastrong. Ridkavaj är en figurskuren kavaj av tyg, knäppt fram och försedd med öppet sprund i rygg eller båda sidor. Jacka som slutar vid midjan räknas ej som ridkavaj. Fr.o.m. Msv A är ridfrack tillåten.
  • Militär och polis får rida i uniform.
  • Som huvudbonad gäller godkänd hjälm, med hakbandet i funktion, vilken skall bäras både vid ritten och vid ridning inom hela tävlingsområdet. I Msv A- klasser och högre får ryttare som fyllt 18 år, förutom hjälm enligt ovan, som alternativ bära hatt eller kubb under ritten. Vid ridning inför Msv A-klasser och högre inom hela tävlingsområdet, får ryttare som fyllt 18 år, bära annan huvudbonad.
  • Handskar bör bäras.
  • Säkerhetsväst får bäras utanpå eller innanför kavajen eller fracken.
  • Vid inbjudnings- lokal- och regional tävling får ridstövlar bytas ut mot jodphursskor och stövelskaft eller enfärgade shortshaps utan fransar. ”HK”
  • Vid alla tävlingar får ridstövlar bytas mot jodhpursskor och shortchaps i samma färg och utan fransar.
  • Sporrar skall vara av metall. Sporrarnas skänklar skall vara släta. Varje sporres hals/ utskjutande del skall vara rak eller mjukt böjd nedåt samt peka rakt bakåt från mitten av sporrens skänklar. Sporrar får vara fästade direkt i ridstövlarna. Om hjul- eller stjärnsporrar används skall trissorna vara avrundade och kunna rotera. Sporre med rund hård plastkula och sporre utan hals/utskjutande del är tillåtet. Sporrar får ej vara konstruerade så att de kan såra eller sarga hästen. Vid inbjudnings-, lokal och regional tävling samt vid framridning behöver sporrar ej bäras.Sporrskydd, bestående av en tunn gummifodring på sporrens skänkel, är tillåten. ”P” Sporrens hals/utskjutande del skall vara avrundad/trubbig och ha en total längd av maximalt 15 mm mätt från yttersidan av sporrens skänkel. Hjul- eller stjärnsporrar är ej tillåtna. 
Lycka till på tävlingsbanorna önskar vi på Stably!

Please wait...

You've just added this product to the cart:

{{var product.name}}
Till kassan

You've just deleted this product from the cart:

{{var product.name}}

Till kassan