Det finns inga produkter som matchar urvalet

Stigbyglar i olika utföranden!

Har du hunnit fastna för just en typ utav stigbyglar eller är du på jakt efter någon ny variant? Hos oss på Stably så finner du stigbyglar i varierande färger och modeller.  

När man börjar rida så är det oftast att ens fot hamnar i en klassisk säkerhetsstigbygel i stål med gummiband på den yttre sidan.
Det är en bra start ur säkerhetssynpunkt om man har en fräsch gummiplatta med bra grepp.
En modell som är bra och skonsam för våra knän och vrister är dem med flexibel, bred platta vilket minskar trycket som blir när man trampar ner hälen.

Står du mycket i lätt sits så är det viktigt med en bred platta som hjälper dig att fördela ut trycket utan att du behöver spänna onödiga muskler för att hålla balansen och ta bort följsamheten i din ridning.
Stigbyglar har kommit att tillverkas i betydligt fler material nu än förr. Aluminium har slagit stort på marknaden då det är lätt men samtidigt slitstarkt. Plast har funnits en längre tid vilket är bra då det inte leder kyla på samma sätt som stål men plast tappar i densitet med tiden vilket minskar säkerheten i din stigbygel.

Alla bör kolla över sina stigbyglar med jämna mellanrum så att man ser att fotplattan fortfarande ger ett bra grepp och att själva bygeln är hel. Se på vad som hände vår kära toppryttare Henrik Von Eckerman i en landning då stigbygeln brast utav trycket p.g.a tappad densitet i plasten.

I ridning så händer det olyckor även om man är väldigt noggrann men kan man undvika olyckor så är ju det bäst såklart så byt ut din bygels platta, håll den ren från lera så att du inte halkar ur ditt grepp.

Kolla så att den flexande plattan rör sig smidigt utan hinder och att plasten inte "knarrar" vid tryck.
Här finner du flertalet olika modeller så förhoppningsvis så hittar du just den modellen du vill ha hos oss på Stably.se. 

Vill du komplettera din stigbygel med tåkappor som förhindrar att foten åker för långt in eller nya plattor så finner du även det här hos oss.

Please wait...

You've just added this product to the cart:

{{var product.name}}
Till kassan

You've just deleted this product from the cart:

{{var product.name}}

Till kassan