Det finns inga produkter som matchar urvalet

Sporrar och sporremmar i olika utföranden!

Sporrar

Behöver du förstärka din skänkel? Då kan en sporre rätt väg att gå.

Sporrar har på senare kommit till att bli allt vanligare bland oss ryttare. Förr så var det mest ryttare inom det militära eller som tävlade i högre klasser i dressyr som använde sporrar i den klassiska raka, långa modellen.

Inom western så har sporrar använts länge i en betydligt mer dekorativ tappning, dom kan se skarpa ut men är mest utstickande designmässigt då westernryttare oftast är väldigt finkänsliga ryttare som använder sina vikthjälper på ett väldigt effektivt sätt.

När är det dags att lägga till en sporre i sin ryttarutrustning?

Är din häst lite åt det slöare hållet när det gäller att lyssna på dina sidförande och framåtdrivande hjälper och du har provat att väcka med förtydligande utav ett ridspö så är nästa steg att lägga till en sporre.

Oftast så börjar man med att ta en rund kulsporre som är mild mot hästen om hästen ändå är hyfsat kvick eller om du som ryttare är ovan. Annars så finns det modeller som har snurrande huvuden såsom hjulsporrar där hjulet snurrar och på så sätt ger hästen en "kittlande" väckning, den typen utav sporre är betydligt mer vanlig bland erfarna ryttare då den på fel fot kan bli klumpig och osmidig.

Numera så finns det även lättviktsmodeller i plast som inte leder kyla och minskar risk för skav på dina stövlar. Att skydda dina stövlar från sporrskav är bra, det kan du på ett smidigt sätt göra genom att köpa en gummiklädd modell eller ett löst skydd att trä på sporren.

Viktigt att hålla koll på är att hästen aldrig skall få skav eller märken när sporren används, då är det inte rätt väg att gå. Många ryttare har på senare tid börjat använda sig utav ett sporrskydd som du klär runt hästens mage som minskar friktionen och även det direkta sporrtrycket som kan bli omedvetet vid t.ex hoppning eller terrängridning.

Sporrens vinkel skall alltid peka neråt, det är för att pekar sporren uppåt så blir det en betydligt större risk för en skarp "spetteffekt" in i hästens sidor vilket ingen bör sträva efter att uppnå.

Vilken typ utav sporrem man skall ha är smaksak men i regel testar de flesta med en klassisk nylonrem där det inte finns bestämda hål. Sedan så går många över till en rem i läder i den färg man föredrar eller t.om klädd med någon form av utsmyckning.

Då ridsporten växer sig allt större ju längre tiden går så får även utrustningen ett bredare syfte än just funktion. Idag vill många utav oss ryttare uttrycka vår stil i form av färg och materialval. Numera så byter ryttare schabrak lika ofta som vi byter kläder, lite för att ge känslan för dagen eller för att piffa upp sig som ekipage inför en träning. Att sporrarna numera kan färgmatcha med t.ex stigbygeln är även det en rolig detalj som ger det där lilla extra till helheten utav ekipaget.

Hoppas att du hittar den kompletta sporren som du söker hos oss!

Please wait...

You've just added this product to the cart:

{{var product.name}}
Till kassan

You've just deleted this product from the cart:

{{var product.name}}

Till kassan