Stigande ordning
Sida:
  1. 1
  2. 2

Sporrar och sporremmar i olika utföranden!

Behöver du förstärka din skänkel? Då kan en sporre rätt väg att gå.

Sporrar har på senare kommit till att bli allt vanligare bland oss ryttare. Förr så var det mest ryttare inom det militära eller som tävlade i högre klasser i dressyr som använde sporrar i den klassiska raka långa modellen.
Inom western så har sporrar använts länge i en betydligt mer dekorativ tappning, dom kan se skarpa ut men är mest utstickande designmässigt då westernryttare oftast är väldigt finkänsliga ryttare som använder sina vikthjälper på ett väldigt effektivt sätt.

När är det dags att lägga till en sporre i sin ryttarutrustning?
Är din häst lite åt det slöare hållet när det gäller att lyssna på dina sidförande och framåtdrivande hjälper och du har provat att väcka med förtydligande utav ett ridspö så är nästa steg att lägga till en sporre.

Oftast så börjar man med att ta en rund kulsporre som är mild mot hästen om hästen ändå är hyfsat kvick eller om du som ryttare är ovan. Annars så finns det modeller som har snurrande huvuden såsom hjulsporrar där hjulet snurrar och på så sätt ger hästen en "kittlande" väckning, den typen utav sporre är betydligt mer vanlig bland erfarna ryttare då den på fel fot kan bli klumpig och osmidig.

Numera så finns det även lättviktsmodeller i plast som inte leder kyla och minskar risk för skav på dina stövlar. Att skydda dina stövlar från sporrskav är bra, det kan du på ett smidigt sätt göra genom att köpa en gummiklädd eller ett löst skydd.

Viktigt att hålla koll på är att hästen aldrig skall få skav eller märken när sporren används, då är det inte rätt väg att gå. Många ryttare har på senare tid börjat använda sig utav ett sporrskydd som du klär runt hästens mage som minskar friktionen och även det direkta sporrtrycket som kan bli omedvetet vid t.ex hoppning eller terrängridning. 

Hoppas att du hittar den kompletta sporren som du söker hos oss!

Please wait...

You've just added this product to the cart:

{{var product.name}}
Till kassan

You've just deleted this product from the cart:

{{var product.name}}

Till kassan