Det finns inga produkter som matchar urvalet

Ridskor, jodhpurs och stallkängor i olika material för alla årstider!

Ridstövel eller ridsko? Vad ska man välja. Här finner du vårt utbud utav ridstövlar, ridskor, jodhpurs och stallkängor.

Att våra fötter mår bättre om vi går i bekväma skor är ingen nyhet så varför gå och frysa om fötterna vintertid eller uppleva att foten glider igenom stigbygeln p.g.a dåligt grepp i sulan när du kan unna dina fötter ett par välsittande skor.

En ridsko kan du ha i de flesta sammanhang, även under mildare kyla kan man komma långt med en ullstrumpa i som ger värme. Tänker du införskaffa ett par ridstövlar däremot så skall dom endast användas vid just ridning som är just deras ändamål.
Varför ska man inte använda ridstöveln under hela stalldagen kanske du undrar?
Dragkedjorna är inte konstruerade för att den typen utav påfrestning som det blir under en hel dag i stallet och även sulans grepp tappar snabbt sitt fäste då det slits ner utav att gå runt på olika underlag. 

Faller valet på ett par ridskor så anser vi att det är viktigt att kombinera med ett par shortchaps så att dina vrister och ligament får det stödet dom behöver och det minskar även risken för benbrott vid avramling likaså som en välsittande ridstövel ger.
Faller lotten på ett par stövlar så skall du mäta runt dina vader och höjden från golvet upp till knävecket. Viktigt att tänka på är att är stövlarna tillverkade i läder som formar/töjer det sig betydligt mer än syntetiska material. En stövel skall sitta tajt för att ge ett bra stöd som bidrar till en mer stabil, stilla skänkel och därmed så blir sitsen genast snäppet bättre.
En ridstövel ger ett bra stöd som dina knän och vrister uppskattar då hela kroppstyngden vilar på just din lilla ytan som fotan har på stigbygelplattan, så bara genom att hålla vår kropp i balans under rörelse så får vår kropp arbeta och vi alla vill ju hålla så länge som vi bara kan för att kunna hålla på med vår älskade ridsport.

En redig stallkänga eller stallstövel är något som ofta kommer till användning vid allt övrigt stallarbete eller till vardags också för den delen då dom håller en hög kvalité när det gäller vattentäthet och värmeisolering.
En stallstövel är ypperlig att ha under de våtare årstiderna då du slipper bli blöt om fötterna vid all utomhusvistelse. En värmande känga kan vara det som räddar dina fötter under vinterns alla uteritter.

Läs mer om vardera kategori under dess titel i menyn.

Please wait...

You've just added this product to the cart:

{{var product.name}}
Till kassan

You've just deleted this product from the cart:

{{var product.name}}

Till kassan