Det finns inga produkter som matchar urvalet

Senskydd i flera modeller!


En frisk, välfungerande sena är A och O för en frisk, arbetsvillig häst.

Ett välsittande senskydd skyddar den utsatta senan från påfrestande islag är viktigt att använda vid t.ex hoppning och markarbete. Något som viktigt att tänka på är att det även skall vara välventilerande så att inte senan överhettas och det skall sitta bra på hästens ben utan att störa det naturliga rörelsemönstret.

SE TILL ATT SENSKYDDET SITTER BRA

Läs mer nedan om hur du ser om ditt skydd sitter bra. När du provar ett nytt skydd på din häst så skall det sitta som så att det täcker in och utsida utav kotan. Skyddet skall täcka de håra skelettdelarna utan att släppa vid sidorna vilket medför risk för att hästen slår ihop benen och krokbenseffekten kan tillträda. Sitter benskyddet "close-an" längst med benet så tittar du så att höjden är bra, skyddet skall inte gå högre än ca tre centimeter från knävecket vid rakt ben. Böj även benet med skyddet på för att se till så att skyddet inte hamnar för högt och stör hästens rörelser eller nyper.

  

SÅ ÄR ETT SENSKYDD UPPBYGGT

Ett senskydd är oftast uppbyggt på ett slätt innermaterial som hindrar att smuts fastnar och ger skav. Sedan så kommer det ett lager med tryckutjämnande material som t.ex neoprene som även transporterar ut fukt och på så sätt bihellårer ett behagligt klimat för hästens ben. Sedan så kommer det ett yttre skal i hårdare material, ibland utrustat med extra ventilationshål eller andra finesser. Det finns olika fästen men de vanligaste är fortfarande kardborreknäppning med elastiskt resår där man får se över resåren med jämna mellanrum så att de inte blir för slappa eller att man drar åt dom för hårt. Tryckknappsfästena har kommit in stort på marknaden de senaste åren då dom är smidiga och inte samlar på sig lika mycket smuts. Där vill man att de skall sitta såpass spänt att man har dom på det yttersta hålet när dom är nya så att man man lite att dra åt med när dom töjt sig (precis som med en BH på oss människor).

Vissa senskydd kommer utrustade med innerfoder i t.ex teddy eller fårskinn vilket är tryckutjämnande och även ventilerande, viktigt att tänka på vid användning utav den typen utav skydd är renhållningen så att inte grus och annat smuts gömmer sig i fodret och ger små tryckpunktsskador eller liknande.

Hoppas att du fann informationen du sökte. Hos oss så hittar du ett brett utbud utav senskydd med olika finesser.

 

 

Please wait...

You've just added this product to the cart:

{{var product.name}}
Till kassan

You've just deleted this product from the cart:

{{var product.name}}

Till kassan