Stigande ordning
Sida:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Schabrak i olika utföranden med unika egenskaper

Schabrak

Sätt din egen prägel på dig och din häst som ekipage med ett snyggt schabrak, låt dig inte stoppas där utan matcha med benskydd, benlindor och huva. Att alla använder en välinpassad sadel för att undvika skav och tryckskador på hästens rygg känns för oss som en självklarhet (även om vi vet att det är långt ifrån sanningen tyvärr). Utöver det så är det viktigt att hästens muskler kan röra sig fritt under sadeln vilket ett schabrak eller en sadelpadd kan bidra med. Ett schabrak har fler funktioner utöver att vara dekorativt såsom t.ex att lämna mankfrihet för att undvika tryckskador och hålla klimatet komfortabelt för hästen under arbete då svetten kan rinna som mest samtidigt som det bidrar till att sadeln ligger kvar på plats.

Ett schabrak är mer än bara design

Vissa schabrak har funktioner såsom kanal med luftspalter längst med ryggraden eller silikontryck vid sadelläget för att hålla sadeln på korrekt plats på schabraket. Förr så användes vojlocken mest då tygstycket endast var för att skydda sadeln från slitaget som svetten ger, därefter kom sadelpaddarna för att jämna ut dåligt anpassade sadlar och även kompensera för hård stoppning. Som tur är har utvecklingen kommit väldigt långt inom ridsporten för att förbättra "arbetsmiljön" för våra fyrbenta vänner. Många gånger har du en välanpassad sadel men schabraket kasar bak eller ner och trycker på manken, då kan ett med silikontryck vara det som gör susen. Svettas din häst mycket under arbete så kan luftspalterna längst med ryggraden vara det som gör din häst mer tillfreds. Har du en äldre häst eller en häst med muskelstelhet i ryggen så är ett schabrak med keramiska fibrer såsom vårt från "Mr Feel Warm" vara det som tar er framåt i utvecklingen då det bidrar till en ökad blodcirkulation som gör musklerna mjuka.

Kontinuerligt underhåll

Det är väldigt viktigt att hålla undersidan ren så att det inte bildas hårda ytor utav svett och stöv. Borsta av ditt schabrak regelbundet för att undvika tryckskador, tänk på att ju oftare du borstar rent så minskar du behovet utav tvätt. Mindre antal tvättar är synonymt med längre hållbarhet på utseendet. Ge din häst ett schabrak av hög kvalité från oss på Stably, ta hand om din häst, så tar hästen hand om dig!

Please wait...

You've just added this product to the cart:

{{var product.name}}
Till kassan

You've just deleted this product from the cart:

{{var product.name}}

Till kassan