Det finns inga produkter som matchar urvalet

Säkerhetsvästar ridning

Säkerhetsväst Ridning

En säkerhetsväst som passar sin kropp är något som alla borde ha. En säkerhetsväst skyddar dina inre organ och ditt skelett vid kraftigt islag så som det blir vid avramling eller om hästen blir skrämd när du väl har ramlat av och faktiskt kanske råkar trampa på dig.

"En riktigt ryttare har ramlat av minst hundra gånger" är något som de flesta blev intalade förr, säkerligen fortfarande idag. Oftast är det sagt i välmening som en liten push till dom som precis har ramlat av för första gången.
Tyvärr så sliter dessa avramlingar på våra kroppar något enormt då varenda muskel får anstränga sig för att skydda dina inre organ och ditt skelett.
Hur kan vi då hjälpa vår kropp vid dessa tillfällen, jo genom att ha en välanpassad säkerhetsväst.

Vad man skall tänka på när man provar ut en väst är att västen skall vara nära din kropp, alltså sitta tajt. Sedan så känner man efter sitt nedersta revben framtill där det är som lägst. När du känner det så skall västens skydda ytterligare minst 2,5cm. Fällan kan bli att västen täcker betydligt mer än så vilket kommer se till att västen puttas upp när du sedan sitter i sadeln så beroende på hur kort avstånd du har mellan höft och bröstkorg så får du avväga hur långt skyddet kan sträcka sig.

På växande barn och ungdomar så är det endast justeringen vid axlarna som gör att västen kan passa även o dom växer en bit, då man inte ska köpa en väst som barnet får "växa i", då tappar säkerhetsvästen sin betydelse och bli istället något som kan ge mer skada.
En för liten väst skyddar din ryggrad och till viss del din bröstkorg men kan även vara det som bidrar till att de nedre revbenen bryts vid fall då skyddet hamnar som en brytpunkt på revbenen istället för in i mjukdelarna som är det korrekta.

En säkerhetsväst ska sitta nära kroppen, som mest en tunn tröja under då den annars kan snurra runt din kropp vid islag och därmed tappa sin skyddande effekt. 
Förvaringen utav västen när den inte används skall vara i rumstemperatur då porerna i det skyddande, skumliknande materialet stängs vid kyla och ju mer den förvaras i kyla desto mer tappar den i säkerhet.

Idag så finns det olika material och utformningar på västar, så prova dig fram och se vad som passar dig bäst. 
Här finner du vårt utbud utav säkerhetsvästar.

Please wait...

You've just added this product to the cart:

{{var product.name}}
Till kassan

You've just deleted this product from the cart:

{{var product.name}}

Till kassan