Det finns inga produkter som matchar urvalet

Tryckutjämna sadelns tryck mot hästens rygg med hjälp utav en sadelpadd!

Även om du har en sadel som ligger perfekt så kan det vara bra att ha en sadelpadd som stötdämpar vid t.ex hoppning. 

Har du hittat den perfekta sadeln? Men hästen har tappat muskler efter vila så nu ligger sadeln inte helt perfekt.  Då är det väldigt bra att ta hjälp utav en padd, eller om din häst är under uppbyggnad.
Du kan inte få alla sadlar att passa just din häst rygg med en padd men även när du får hjälp utav en utbildad sadelutprovare så kan dom ta i hänsyn att det bör finnas plats för hästen att bygga muskler kring t.ex manken utan att du ska behöva byta sadel igen.
 En sadelpadd tryckutjämnar och bidrar till en behaglig miljö för hästens rygg då musklerna rör sig under ridningens gång.

Förr så användes sadelpaddar oftast som stötdämpning vid längre ridturer, sen kom det på modet att börja ha en fårskinnspadd för den extra lyxiga looken. Ju längre fram vi kommer i forskningen för hästarnas välfärd så desto fler anvädningsområden kan man hjälpa oss ryttare att få hästen så tillfreds som möjligt. Ibland så kan man inte ens rida en häst som man precis fått hem då den kanske har tappaten massa muskelmassa sedan man var och provred eller man kanske köpt en osedd från utlanet. Då är det alltid bra att börja med avsutten träning och sedan hjälpa musklernas uppbyggnad med en tryckutjämnande padd så att arbetet blir så behagligt som möjligt för dig och din häst.

Ibland så är det svårt att hitta en sadel som ligger helt close-an om hästen har en svängd rygg, då är en padd med möjlighet att höja upp baktill eller höja upp framtill en bra lösning. 

Här hittar du en mängd olika sadelpaddar med varierande funktioner såsom utbytbara paneler eller silikon som ger ett extra bra grepp och hindrar sadeln från att åka fram.

Please wait...

You've just added this product to the cart:

{{var product.name}}
Till kassan

You've just deleted this product from the cart:

{{var product.name}}

Till kassan