Det finns inga produkter som matchar urvalet

Sadelgjordar i olika material och utföranden!

En sadelgjord skall bidra till att sadeln ligger kvar på sin plats men även vara passande hör hästen under rörelse så att det inte blir friktion som bildar skav för hästen.

Har din sadel långa eller korta stroppar? Behöver din häst en svängd gjord, kanske med fårskinn eller en tillverkad i sympatex vid pälsfällning då många får skav? 
Här finner du de flesta modeller utav sadelgjordar. Tänk även på att sadelgjorden utsätts för mycket svett och tryck så glöm inte att ta hand om den genom att vårda med rätt produkter såsom att rengöra med lädertvål eller tvätta med fårskinnsschampo.

Vid hoppning så kan en magplatta vara att föredra då hästen ibland "överhoppar" och då finns risken att den slår in hovarna i bröstkorgen vilket kan få riktigt tråkiga konsekvenser. Med en magplatta så hindrar du hovarna från att ge sår och skada vid sådana islag.
Rider du i en dressyrsadel med långa stroppar så är en kortare gjord, alltså en dressyrgjord det du söker. 

Har du valt att ha en sadelgjord tillverkad i läder så är det viktigt att vårda lädret då det snabbt kan torka ut p.g.a svett (vatten och salt) och bli stelt eller t.o.m gå sönder.

Gör som vana att alltid borsta av gjorden och putsa rent med lädertvål. Emellanåt även fetta in gjorden med läderbalsam. På så sätt så har du koll på att gjorden är hel men du förlänger även livsängden och gör sadelgjorden mer komfortabel för din häst.
Har du en gjord i annat material så gäller det även att ta hand om det och göra rent från svett och hår som annars kan ge skav.
Desto bättre du tar hand om hästens utrustning desto längre kommer den hålla och en välanvänd gjord sitter oftast bekvämare än en ny som inte formats.

På senare tid så har det kommit fler och fler anatomiska modeller vilket var svårare att hitta förr. Det som man har eftersträvat i framtagningen utav den anatomiska formen är att få hästens rörelsemönster så fritt som möjligt, det skall inte hindras utav utrustningen. Man vill undvika nypskador som lätt kan uppkomma emellan den lösa huden och hästens armbåge.
Fiffiga detaljer som stropphållare och ringar för fästen utav hjälptyglar finner vi på fler modeller än förr vilket underlättar i sökandet utav den ultimata sadelgjorden.
Den elastiska resåren som vi ofta finner vid spännena finns där för att ge hästen mer andrum och den ökar säkerheten hos oss ryttare då gjorden bättre följer hästens rörelser under arbete.

Vi på Stably tycker inte att man bör dra åt sadelgjorden fullt ut med en gång utan mest se till att sadeln sitter fast till en början i stallgången/boxen för att sedan dra något till hål innan man sitter upp och sedan kolla den igen efter en stunds uppvärmning. En sadel som ligger bra på hästens rygg med en ryttare i balans behövs inte dras åt för kung och fosterland utan det ger mest obehag hos hästen.

Vissa hästar är mer lättfödda än andra så ibland händer det att magen växer under en lägre vila eller t.o.m under an aktiv period men med färskt gräs som föda. Då kan gjorden bli svår att få runt, då kan det vara bra att antingen ha en extra som är aningen längre eller att införskaffa sig den temporära lösningen med en gjordförlängare som ger magen lite mer utrymme.


Hoppas att du finner den sadelgjorden som du söker här hos oss!

Please wait...

You've just added this product to the cart:

{{var product.name}}
Till kassan

You've just deleted this product from the cart:

{{var product.name}}

Till kassan