Det finns inga produkter som matchar urvalet

Ridskor i olika modeller

Ridskor

Hos oss på Stably hittar du slitstarka, tåliga ridskor och jodhpurs. Ridsporten är fantastisk även om man vissa dagar funderar på om man tycker att det är värt det. Vilket man alltid kommer underfund med att det är. När vi arbetar med våra älskade hästar så är det vår kropp som är det främsta redskapet och kroppen måste fungera för att genomföra alla stallets uppgifter så att ta hand om vår kropp är väldigt viktigt även om det oftast tyvärr glöms bort. 

Något som de flesta utav oss som håller på med hästar har hört under årens gång är "utan hov ingen häst" vilket även stämmer in på oss människor. Med dåliga skor så kan du få rygg- och knäproblematik som sätter sina spår i kroppen. I grund och botten helt onödigt slitage som vi ofta utsätts för då något så simpelt som ett par bra sittande ridskor eller en behaglig jodhpur kan motverka, bra skor kan helt enkelt göra underverk för kroppen.

Vad är en ridsko?

En ridsko är oftast i en nättare modell med snörning framtill, dragkedja baktill eller den mest klassiska med dragkedjan framtill. Så vilka egenskaper vill man då ha i en ridsko? Först och främst ska den sitta bra, gärna ganska så slimmat runt foten om den är tillverkad i läder som töjer sig efter ett tag och då ger den mer fria känslan. Skon skall ha en bra, slitstark sula med grepp så att det inte blir halkigt i stigbygeln. När man rider med ridskor så ser vi helst att man kombinerar skorna med ett par shortchaps för det ultimata stödet för vrister och ligament. Hela din kroppstyngd bärs upp utav dina fötter som dessutom fördelas endast på trampdynan framtill så att ha stöd för benmuskulaturen är viktigt så att kroppen håller längre.

Att tänka på vid ditt val

Något som är viktigt att tänka på vid val utav ridskor är att den skall få plats igenom stigbygeln. Rider man i grövre skor så måste man ta hänsyn till vilken typ eller storlek du har på stigbyglarna så att inte foten kilas fast. Vid varje avsittning får dina fötter, vrister, anklar och knän ta emot en kraftig smäll så att ge stöd är utav yttersta vikt. Här finner du vårt utbud utav ridskor och jodhpurs!

Please wait...

You've just added this product to the cart:

{{var product.name}}
Till kassan

You've just deleted this product from the cart:

{{var product.name}}

Till kassan