Stigande ordning
Sida:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Ridkläder och övrig ryttarutrustning!

Oavsett vilken nivå du än ligger på som ryttare så har vi ridkläderna du behöver. På Stably erbjuder vi ett brett sortiment av ridkläder från flera varumärken, läs mer här:

Vad skall man tänka på vid köp utav ridkläder? Jo om vi börjar med det absolut viktigaste så är det en väl sittande ridhjälm som klarar de senaste säkerhetskraven som i dagsläget är VG1-standarden. Att hjälmen sitter fast utan hakremmen är något som många glömmer bort men det är ett krav då den annars kan göra mer skada än nytta vid avramling då hjälmen istället dras av och nacken rycks med. Så nummer ett är en ridhjälm av hög kvalitet som sitter korrekt runt om ditt huvud oavsett huvudform med en bra ventilation. Hos oss så finner du ridhjälmar till bra priser utav välkända varumärken.

Sedan så är ett bra ridskor/ridstövlar med en greppvänlig sula och klack ett absolut måste. Många glömmer att vi ryttare lägger hela vår kroppstyngd på våra trampdynor som endast får balansera på den lilla ytan som stigbygelplattan ger. Det stöd vi kan erbjuda våra vrister är jätteviktigt för en längre hållbarhet inom ridsporten. Så ett par välsittande ridskor kombinerade med shortchaps eller ridstövlar som ger stöd åt din vrist och vad är något som vi hoppas att alla skall anamma. Kolla även över själva stigbygelplattorna då dom oftast kan göras rent eller bytas ut. Spana in vårt utbud utav ridstövlar, ridskor, jodhpurs och shortchaps under deras kategorier så hittar du säkerligen ett par som passar dig.

Ridkläder som du trivs i

Ridkläder

Nästa steg mot en komplett utrustning med ridkläder är ett par bekväma ridbyxor som du trivs i. Vilka egenskaper söker du efter hos ett par ridbyxor? Ett starkt grepp som ger dig en fast känsla i sadeln eller endast ett lätt grepp som hjälper dig att få en lite stadigare skänkel och stöd vid lätt sits. Föredrar du hög eller låg midja, rider du under vintertid så kan en varmfodrad ridbyxa vara det du söker. Vi har numera några nyheter bland ridbyxorna som är tillverkade i ett revolutionerande material som är framtaget för att vara flexibla åt allaa håll, transportera ut fukt från kroppen och hålla passformen så ta en titt på vårt utbud av ridkläder.

En funktionell ridjacka kommer du långt med. Eller om du rider i ridhus vid dåligt väder så kanske du känner att en ridväst räcker långt. Viktiga funktioner som vi tycker kan vara bra att ha i ett ytterplagg inom ridning utöver egenskaper såsom regntäthet är innerficka, dragkedjeklädda framfickor och tvåvägsdragkedja. Det är något som vi anser gör plagget mer användningsbart inom ridningen då man kan ha med sig mobiltelefonen på ett säkert sätt om man har bra fickor och plagget sitter bättre längst med kroppen vid ridning med hjälp utav tvåvägsdragkedjan. Letar du efter en regnridkappa eller en varm ridkappa så är slitsar baktill ett måste så att kappan blir följsam och behaglig under ridturen. Oavsett vilket ytterplagg du är på jakt efter så hittar du förhoppningsvis någon modell som faller dig i smaken hos oss.

Alla föredrar inte att rida i ett par ridhandskar men för oss som tycker om det har oftast våra egna premisser som t.ex val utav material. Är du en som gillar handskar tillverkade i skinn eller i skinnimitation eller helt i fleece? Så som talesättet lyder "som handen i handsken" så tycker vi att det är den känslan man skall eftersträva då ett par ridhandskar inte skall störa handens rörelser eller minska fingertoppskänslan i din ridning. Här finner du ridhandskar i olika material och utföranden. Så förhoppningsvis så finner du ett par favoriter hos oss.

Säkerheten först

Säkerheten kan man inte nämna tillräckligt många gånger inom ridning då olyckor tyvärr händer hur försiktiga vi än är då det är levande individer som vi handskas med. Rider du med säkerhetsväst sedan tidigare eller är du på jakt efter en. Här finner du säkerhetsvästar med heltäckande paneler eller uppdelade så att du kan hitta en som passar din kropp. En säkerhetsväst som inte sitter korrekt kan ibland göra mer skada än nytta så är du osäker på hur den skall sitta så tar du dina mått och tittar i storleksguiderna på vardera väst. Kontakta vår kundtjänst om du har några frågor angående hur du skall gå till väga.

Många ryttare är ute och visar upp sig och sin häst på tävlingsbanorna, då är det viktigt med rätt ridkläder anpassade efter ändamålet såsom kavaj och ljusa ridbyxor. Hos oss så finner du alla ridkläder du kan tänkas behöva för att ge dig ut på tävlingsbanorna. Att tävla skall vara spännande och roligt men man vill även känna sig som en stjärna så att ha en outfit som bidrar till den känslan kan ge den rätta pushen i rätt riktning. Hos oss så finner du tävlingstoppar, kavajer, plastronger och alla accessoarer som du kan tänkas behöva för en fulländad look.

Ständing utveckling

För oss ryttare som började med ridsporten på 80-90 talet så ser ridklädernas design och material väldigt annorlunda ut om man jämför med dåtidens ryttarutrustning. Tack och lov är väl det många gånger då ridhjälmarna och säkerhetsvästarna var allt för ofta obekväma och stela. Ridbyxorna fanns inte i allt för många färger och material men oj oj vad man stack ut i stallet om man hade fått tag på en ett par smaragdgröna ridbyxor i manchester, eller en ridhjälm i vinröd sammet. Många utav dåtidens trendfärger har återkommit både i det vardagliga modet men även inom ridsporten då dagens ridkläder även går i trendfärger numera. Idag så kan du sätta prägel även på dina ridkläder på ett helt annat sätt. Älskar du en speciell färg så kan du oftast hitta all sorts utrustning till både dig och din häst i just den färgen.

Många modeller på dåtidens ridbyxor har idag försvunnit helt, den modellen med de klassiska "ridbyxlåren" är en modell de flesta utav oss gärna glömmer att man har haft på sig.

Utbudet utav ridhjälmar var inget som tog upp någon större yta då det näst intill var Jofa-hjälmen i plast eller den med eleganta modellen med sammet i fyra färger (om man hade tur) som fanns. Stor skillnad från dagens stora utbud i alla utseenden man kan tänka sig i olika prisklasser. Något som de flesta kan hålla med om även om man tyckte om utseendet på kläderna förr så är det att säkerheten har ökat kraftigt vilket verkligen uppskattas då vi alla vill kunna hålla på med vår älskade ridsport så länge det bara går. Så tumma inte på något som kan vara helt avgörande när olyckan väl är framme, kolla över din utrustning regelbundet och ramlar du av så är det klokt att byta ut din hjälm.

Hos oss hittar du alla ridkläder du behöver

Please wait...

You've just added this product to the cart:

{{var product.name}}
Till kassan

You've just deleted this product from the cart:

{{var product.name}}

Till kassan