Det finns inga produkter som matchar urvalet

Ridjackor för alla väder!

Så som ordspråket lyder "det finns inget dåligt väder, det finns bara dåliga kläder". Här finner du ridkläder såsom ridjackor och ridvästar i varierande tjocklek och i olika utföranden så att just du skall hitta en modell som passar dig.

Ridjacka

Rider du mycket utomhus eller har du lyxen att kunna rida inomhus vid dåligt väder? Oavsett så behöver vi alla ryttare bra, väl genomtänkta ridkläder med egenskaper och funktioner som inte hindrar oss i vårt dagliga arbete med hästen. 
Tvåvägsdragkedjan är ett exempel på genomtänkt detalj som gör jackan, västen eller ridkappan betydligt behagligare att använda vid just ridning. Slits baktill eller på sidan om höften på längre modeller utav ridjackor gör den praktisk då kappan även värmer vår rumpa och lår till viss del under ridningen medan den blir mer flexibel även vid stallarbete än om den varit stängd baktill.

Ridvästarna har kommit till att bli ett klädesplagg som många ryttare använder sig utav. Fördelarna är att det inte är några ärmar som kan störa samtidigt som den håller din kropp varm vilket bidrar till mindre stela muskler i våra starka kroppar som lätt glöms bort. Detaljer som hög krage eller luva är det olika vad man föredrar. Ridvästar finns även i olika tjocklekar vilket gör att många väljer att ha en tunnare väst under jackan under uppvärmningen för att sedan ta av sig jackan men behåller västen kvar för att inte släppa ut all värme. 

"Ut på tur, aldrig sur" är även ett klassiskt talesätt som faktiskt stämmer om man har kläderna för ändamålet. En skritt-tur i regn behöver inte bli något plågsamt som endast genomlider om vi använder oss utav en regnrock som skyddar oss från att bli blöta och kalla.
Har du svårt att bestämma dig om vilket plagg som passar dig mest så kan en praktisk -tre i jacka- vara vägen att gå då du kan variera samma plagg så att det passar väderlek och temperatur. En regnrock är nästan ett måste för oss ryttare som rider och vistas mycket utomhus då vi bor i ett land där det gärna regnar större delen utav året. Detaljer utöver tejpade sömmar som bidrar till en ökad vattentålighet man önskar i en regnrock är även reflexdetaljer som ser till så att du syns i trafiken. Dragsko i midjan och "bensnören" som håller rocken på plats över benen är även praktiska detaljer.  
Läs mer om önskvärda egenskaper hus ridkläder nedan:

Oavsett väder så behöver vi alla ryttare väl genomtänkta och ridanpassade ridkläder, här finner du  vårt utbud av ridkläder för barn/junior , Dam och Herr.

 En ridjacka skall vara praktiskt, ha genomtänkta detaljer i sin design som t.ex tvåvägsdragkedja och slits baktill om modellen på jackan är utav det längre slaget. 
 Fickor kan vara bra att ha på ridkläder för barn så att dom kan förvara sina ridhandskar, mobil och hästgodis på ett smidigt sätt. Material som är lätt att torka av är något att föredra då impregneringen tappas fort om man tvättar allt för ofta.
Mjuk mudd vid ärmslut och dragsko i midjan eller höften är även det egenskaper som kan eftersträvas beroende på vad man föredrar.


Att dina barns ridkläder skall hålla en hög kvalitét är något som på Stably eftersträvar. Ytterkläder tillverkade i material som är anpassat för aktiva människor i en smutsig miljö, där materialet får utså mer än vardagskläderna oftast behöver göra. 
Ytterkläder som används i stallmiljö skall tåla mer än skoljackan då yttre våld förekommer till en högre grad. När ni köper jacka till en ryttare som använder säkerhetsväst så får man ta till hänsyn att säkerhetsvästen skall sitta innanför jackan, så nära kroppen som möjligt för att ge optimalt skydd.

En luva kan vara gott att ha vid avsutten hästhantering men när ditt barn rider så vill man ta av luvan så att risken att fastna utesluts, då är en praktisk detalj som avtagbar luva något som är väldigt praktisk när man söker ridkläder barn.
Det finns vissa modeller som har en intergrerad huva vilket innebär att du kan vika in huvan när den inte används, vilket också är en praktisk detalj.

Softshell är ett material som har kommit in stort i tillverkningen utav träningsanpassade kläder då materialet både andas och agerar vind och vattenavvisande. Oftast när du börjar ditt ridpass så är kroppen hyfsat sval och inte uppvärmd, vilket leder till att plagget som du påbörjade ditt pass med kan upplevas som allt för varma under passets gång. Har du då ridkläder i träningsanpassade material som ventilerar ut luft så undviker du att överhettas samtidigt som du undviker att bli för sval när nervarvningen börjar.

Är man ute efter en riktigt vattentät regnjacka så är detaljer såsom tejpade sömmar och hur många mm i vattenpelare som plagget klarar av. Läs igenom produktbeskrivningen på några modeller innnan du gör ditt beslut så att det blir så bra som möjligt.
Viktigt att tänka på är att om du letar efter en tjockare jacka, så skall jackan kunna sitta utanpå säkerhetsvästen för att västen inte skall tappa i säkerhet.

Ytterkläder anpassade till ridning blir mer och mer populärt bland personer som inte håller på med ridning tack vare sina praktiska egenskaper och fiffiga detaljer. Oftast till låga priser jämfört med andra välkända varumärken inom sportgenren.
Så även om du eller någon du känner inte rider men har en aktiv livsstil så kan du hitta drömplagget hos oss.

Även de allra bästa ryttarna känner ibland att inspirationen tryter när vädret inte är med oss, men med rätt kläder så kan ridning i alla väder bli betydligt mer inspirerande.

Oavsett vilka egenskaper som du söker efter hos ridkläder barn så eftersträvar vi att ha dem i vårt sortiment här på Stably!

Please wait...

You've just added this product to the cart:

{{var product.name}}
Till kassan

You've just deleted this product from the cart:

{{var product.name}}

Till kassan