Det finns inga produkter som matchar urvalet

Dekorativa och VG1-godkända ridhjälmar

När bytte du ut din ridhjälm senast? Att en hjälm skall sitta bra på ditt huvud är självklart en utav de viktigaste punkterna men vi alla måste tyvärr byta ut våra hjälmar såpass regelbundet som var tredje år även om du aldrig ramlat av på huvudet då plasten i hjälmen tappar densitet under den tiden och då tappar i motståndskraft. Läs mer om hjälmar och deras funktioner här nedan.

Viktiga punkter som man skall utgå ifrån när man provar hjälm:

Ridhjälm

Din huvudform - har du ett runt eller ovalt huvud?

En rund hjälm sitter inte bra på en oval huvudform då den endast sluter tätt fram i pannan och baktill. En välsittande hjälm skall sitta tajt runt HELA huvudet. Många tänker att man kan dra åt ridhjälmen tills det att den sitter fast vilket är väldigt fel då det gör mer skada vid fall då hjälmen åker av p.g.a dålig passform men hakbandet håller fast den och kraften ifrån islaget dras underifrån hakan och kan ge förödande skador på nacken. Så en välsittande ridhjälm som inte har varit med i matchen för länge är den absolut viktigaste försäkringen du har i din ridning.

Ta inga snabba beslut

När du provar en ny ridhjälm så skall du låta den sitta på huvudet en stund för att inte ta för snabba beslut. Hjälmen skall som vi nämnde tidigare sitta tajt runt hela huvudet men den skall inte sitta såpass tajt att den ger tryckskador för då är självaste skalet av hjälmen för litet. Men ett tryck från innerfodret utav hjälmen vill man ha då det kommer forma sig och då sitta bra.

Hjälmar med storleksvred

Köper du en hjälm med storleksvrede baktill så är det viktigt att hjälmen inte sitter på innersta klicket redan från början då hjälmen som sagt ska forma sig och då finns risken att den blir för lös om du inte har några klick kvar att dra åt din ridhjälm. Numer kommer flera modeller där man justerar storlek med olika liners som man byter ut lätt inuti hjälmen, så prova dig fram vilken sort som passar dig bäst

VG1-Märkning

Ska du ut och tävla så är det viktigt att din hjälm håller standarden som krävs (VG1) då det fortfarande cirkulerar hjälmar som endast är CE-märkta vilket fortfarande är godkänt på träning förutsatt att dom är tillverkade efter 2014 men ej längre på tävling. VG1-märkningen är ett krav på tävling i dagsläget.

Uppdatera säkerheten och komforten med ny ridhjälm

Ventilationen i ridhjälmarna idag är helt klart bättre än förr då man nästintill svettades ihjäl redan innan ridpasset börjat under de varmare årstiderna. För er som red för ca tio år sedan kommer säkert ihåg när den enda ventilationen som fanns var den man fick igenom knoppen uppe på huvudet. Tack och lov för den innovativa utveckling som skett inom ridsporten de senaste åren när det gäller vår komfort och säkerhet. Idag tillverkas hjälmarna i lättare material, de testas med betydligt högre krav och det finns finesser som storleksvrede vilket är väldigt bra på växande barn och ungdomar då det kan hända mycket på tre år.

Utsidan på hjälmarna kommer även dom i väldigt många olika utföranden, till skillnad från förr då det endast fanns svart plast eller sammet i olika färger om man hade tur. Nu så dekoreras många med microfibermocka vilket ger en matt look. Viktigt att tänka på om man rider med en microfiberklädd hjälm när det regnar är att låta den hänga med ovansidan ner när den skall torka annars så kan mockan bubbla sig på hjälmen. Har din hjälm en utsida i plast som blivit lite matt och tråkig så kan du efter att ha tvättat av utsidan polera upp en glansigare finish med antingen läderolja/fett eller helt vanlig matolja. Finesser som solskärm eller läderklädd skärm är något som kommer allt oftare. Hjälmen har som absolut viktigaste roll att sitta bra och hålla ditt huvud så helt som möjligt vid olycka men den får ju gärna även ge dig den där extra självsäkerheten som kan behövas vid ett ridpass.

Här hittar du vårt utbud utav våra VG1-märkta och godkända ridhjälmar, förhoppningsvis så fann du någon som du tror passar.

Please wait...

You've just added this product to the cart:

{{var product.name}}
Till kassan

You've just deleted this product from the cart:

{{var product.name}}

Till kassan