Det finns inga produkter som matchar urvalet

Ridhandskar för alla tillfällen, vilken modell gillar du?

Ridhandskar

Ridhandskar skall sitta som ett extra skinn utan att störa handens rörelser, dom skall ge ryttaren ett förstärkt grepp och minska risken för skav. 
Oavsett om du letar efter en varmfodrad eller en tunnare ridhandske så hittar du förhoppningsvis vad du söker hos oss. 
Läs mer om ridhandskar nedan.

Vi på Stably tycker att ridhandskar ska vara bekväma och ha en bra passform, det tror vi att de flesta håller med om. 
Vad skall man då tänka på vid köp utav handskar? 
Jo handens bredd och fingrarnas längd. Vilket material som du upplever ger ett bra grepp om tygeln utan att ta plats. Föredrar du skinn, syntetiskt skinn eller tyg?
Är fingrarna för korta på handsken så kommer sömmen upptill gå sönder fort och dina fingrar stramas åt vid grepp runt tygeln, vilket blir obehagligt. 
Är handsken för tajt runt själva handen så blir din hand stel och du tappar känslan som är så viktig för att kunna rida så effektivt som möjligt.
Storleken på handskar nämns antingen i XS-XL eller i siffror som t.ex storlek 7. 
Vet du vilken storlek din hand har? Om inte så är det bra att mäta runt om handflatan och därigenom få ut en ungefärlig storlek.  Kika in storleksguiden som finns under de handskar som har storleken angiven i siffror. Min handflata har en omkrets på 19cm vilket visar att jag bör ha storlek 7, men jag har långa fingrar så jag brukar trivas bäst i ett par i storlek 7,5.

Föredrar du en lite tjockare handske i mjukt tyg istället för skinn eller skinnimitation så brukar dom oftast vara väldigt flexibla runt själva handen så där blir det mest att hålla koll på fingerlängden. 
Alla ridhandskar skall vara förstärkta vid utsidan utav pekfingret och ringfingret för att skydda de mest utsatta ytorna som lätt blir skavda utav tygeln annars.
En fodrad ridhandske ska bidra till att hålla kylan borta, samtidigt som den ska ge dina händer det extra skyddet när du rider mot vind utan att ge händerna en instängd känsla. Tyvärr så är det svårt att få till ett par helt vattentäta ridhandskar som samtidigt andas och är tillräckligt rörliga och tunna så vid regn så är en jacka med längre ärmar något att föredra eller handskar i softshell som torkar fort och inte ändrar struktur vid väta vilket läder kan göra.

Ibland så kan även val utav tygel styra lite i valet utav handske, t.ex om du har en gummitygel så kan en handske i skinn eller syntestiskt skinn ge ett "för starkt" grepp och då kan en handske i tyg vara att föredra.  Rider du med vävribbstyglar så är en silikonförstärkt handske oftast den som ger bäst grepp men det är individuellt vad man anser ger en själv bäst grepp så var inte rädd att prova olika modeller tills det att du hittar den modellen som passar dig "som handen i handsken".

För att hålla dina ridhandskar vid liv så länge som möjligt så skall den endast användas vid just ridning, vid stallarbete så skall andra handskar användas då.

Liten storleksanvisning som kan vara till hjälp under jakten på den perfekta handsken:

Storlek: 6=XXS-XS 6,5=XS-S 7=S-M 7,5=M 8=L
Storlekar efter det är herrstorlekar som t.ex storlek 9=S-M Herr 10=M-l Herr


I vårt sortiment finns en mängd olika modeller, vi har ridhandsken för alla tillfällen så du kan enkelt hitta en snygg och komfortabel modell i vår webbshop!

Please wait...

You've just added this product to the cart:

{{var product.name}}
Till kassan

You've just deleted this product from the cart:

{{var product.name}}

Till kassan