Stigande ordning
Sida:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Ridbyxor i olika modeller och material

Ridbyxor

Vi har ett stort utbud av ridbyxor i olika kulörer och material. Vilka egenskaper söker du efter när du letar efter den ultimata ridbyxan? Vill du ha hög midja, vilken skoning vill du ha, vilket material föredrar du, kanske bomull? Oavsett vilka egenskaper som du är på jakt efter så försöker vi på Stably att tillgodose dina önskemål.

Helskodda eller knäskodda ridbyxor?

För att få ett bra grepp i sadeln väljer många ryttare att köpa helskodda byxor vilket under många år har varit det alternativet som finns. Idag så finns det ett helt klart bredare utbud i både val utav material på självaste byxan såsom val utav material på skoningen och även utförandet på skoningen. Frågar man tio olika ryttare om vilken typ utav ridbyxa som dom föredrar så får du säkerligen åtminstone åtta olika svar. Det är väldigt individuellt vad som är att föredra så därför försöker vi tillsammans med våra leverantörer att ha ett så bra utbud som möjligt.

Ordet knäskodda är något som man egentligen kallar en byxa som har förstärkning vid knäna i annat material än självaste ursprungsbyxan. Många föredrar ridbyxor med så lite grepp som möjligt för att helt komma i kontakt med hästens rörelser medan många vill ha grepp på utvalda ställen så som t.ex vid knäna för att få den extra säkrade känslan som bidrar till en stabilare mer stilla skänkel. 

Helskodda ridbyxor fanns endast med moccaimitation i många år, vilket väldigt många ryttare antingen har älskat eller känt att det inte ger dom den rörelsefrihet dom eftersträvar, tills den dagen någon fantastisk människa kom på att man kan tillverka byxor med silikon i olika utföranden. Silikonet kan komma i utföranden med större släta partier eller med droppliknande utspridda prickar som ger ett bra grepp i sadeln utan att ge just den "fastklistrade" känslan.

Komfort genom alla årstider

Det vi alla skall eftersträva när vi söker efter ett par ridbyxor är kort och gott att de sitter behagligt utan att störa dig som ryttare genom att nypa eller strama åt. Val utav skoning kan även ändras under årets årstider då många föredrar en byxa i tunnare material med lätt skoning i t.ex silikon på sommaren då värmen är svår att hantera men ridningen ändå måste genomföras. På vintern finns det ridbyxor tillverkade i softshell-material med borstad insida som isolerar värmen längs med kroppen samtidigt som de har vind och vattenavvisande egenskaper.

Ridbyxor oavsett säsong och tillfälle är något som vi eftersträvar här på Stably så vi hoppas att du hittar vad du söker efter, en befintlig modell som du redan vet att du gillar eller kanske t.o.m någon modell du inte vågat prova tidigare men fick upp ögonen för nu!

Med vänliga hälsningar
Produktcheferna på Stably

Please wait...

You've just added this product to the cart:

{{var product.name}}
Till kassan

You've just deleted this product from the cart:

{{var product.name}}

Till kassan