Det finns inga produkter som matchar urvalet

Rätt Reflex för dig och din häst

Reflexer Häst

Reflexer generellt är underskattade, samma sak med reflexer till hästar. Är du ute och går eller rider på kvällen med din häst är det viktigt att ni båda syns längs med vägarna. Vi har reflexer för både dig och din häst i komfortabla, väl synliga material.

Det är viktigt att testa sina reflexer efter ett tag, då reflektionen sakta men säkert tappar i kraft. Att byta ut reflexerna efter 2-3 år är att rekomendera. Är du själv bilförare så har du säkert förstått hur viktigt det är med reflexer då det är väldigt svårt att se något i mörkret på tillräckligt långt avstånd vilket man vill göra, speciellt vid de tillfällen man närmar sig ett ekipage. Tyvärr så finns det alltid dom bilförarna som struntar i vett och etikett ändå men du har betydligt mer kött på benen för egen del om det skulle gå så långt som att anmälan är på sin plats om du varit väl synlig.

Det är viktigt att visa att du och din häst är just ett ekipage. Det räcker inte med endast en reflexväst på dig (även om det är klart bättre än inget), ha ridtäcke med reflex, benreflexer, hjälmreflex och reflexbrösta så att du och din häst blir synliga tidigt tack vare benreflexerna då dom är lägst.

Du kan aldrig vara för synlig så ha hellre många, utspridda reflexer än för få.
Säkerheten skall man aldrig tumma på, även om olyckor händer ändå så kan vi med vissa hjälpmedel som t.ex reflexer hindra att vissa sker.
Tänk på det innan du beger dig ut i trafiken.

Reglerna angående häst i trafiken lyder:

Hästar i trafiken

När man ger sig ut med häst finns det en hel del att hålla reda på – förutom hästen.

Om man leder hästen eller rider, gäller bestämmelserna om fordon i tillämpliga delar. Om man kör med häst och vagn (eller släde) är ekipaget ett fordon. Trafikreglerna, som gäller både på väg och i terräng, hittar du i trafikförordningen (1998:1276).

Viktigt att tänka på

Här följer några bestämmelser som kan vara viktiga att tänka på för den som leder häst, rider eller kör häst och vagn.

 • Alla trafikanter ska iaktta den omsorg och varsamhet som krävs för att undvika olyckor.
 • Du ska färdas på höger sida av vägen, så nära kanten som möjligt. Använd vägren, om det finns en sådan.
 • Du får inte färdas på gång- eller cykelbanor.
 • Du får inte färdas på motorväg eller motortrafikled.
 • Hastigheten får aldrig vara högre än att du behåller kontrollen över hästen och kan stanna om det behövs. I vissa särskilda fall ska man hålla tillräckligt låg hastighet, till exempel  
 • - där barn finns på eller vid vägen 
 • - vid möte på smala vägar 
 • - i skarpa kurvor och 
 • - vid backkrön.
 • Bestämmelserna om väjningsplikt och stopplikt gäller. Om du kommer från terrängen in på en väg, har du väjningsplikt.
 • Du ska ge tecken när du ska svänga. Tecken ges enklast genom att man räcker ut handen, som när man cyklar.
 • Om du kör med vagn eller släde under mörker, ska du ha lykta med vitt ljus framåt, lykta med rött ljus bakåt, orange reflex åt sidorna och två röda reflexer baktill. Lyktorna ska sitta på vänstra sidan av ekipaget.

Reflexer eller belysning

Om man rider eller leder häst, finns det inga särskilda krav på reflexer eller belysning under mörker, men de generella varsamhetskraven innebär att man alltid bör ha reflexer eller lyktor, gärna båda. Reflexer bör man ha i sådan omfattning och placerade på ett sådant sätt att det tydligt framgår vad det är för slags trafikant det handlar om. På hästen är det bra att ha reflexer på benen, framför allt på vänster framben och höger bakben, samt någon reflex som syns bra bakifrån, till exempel fastsatt i svansen eller på ryttarens rygg.

Källa: Transportstyrelsen.se (öppnas i nytt fönster)

Så se till att du och din häst syns i mörkret med våra reflexer!

Please wait...

You've just added this product to the cart:

{{var product.name}}
Till kassan

You've just deleted this product from the cart:

{{var product.name}}

Till kassan