Det finns inga produkter som matchar urvalet

Lädervård och skötsel av sadel, skor och andra läderprodukter

HÄR FINNER DU PRODUKTERNA SOM DU BEHÖVER FÖR ATT TA HAND OM DIN LÄDERUTRUSTNING.

Läder är ett "levande" material vars livslängd är helt beroende på hur pass bra vi tar hand om det. 

Viktigt att tänka på när man rengör sina läderprodukter är att använda produkter avsedda för just den typen utav läder som du tänker smörja in den på. 

T.ex om du har skor i nubuckläder så skall du använda fett anpassat till det, eller att aldrig putsa dina skor/stövlar med sadeltvål då den är avsedd för det betydligt tjockare lädret som finns på sadlar och träns. Rengör alltid lädret med lädertvål eller såpa innan du smörjer in någon form utav balsam på, då det annars bara lägger sig utanpå och drar åt sig smuts.

Numera finns det lädervård som alla kan hantera även om du inte har rinnande vatten på plats som t.ex sadeltvål i sprayform där du kan spraya rätt på sadeln och gnugga rent med en ren trasa.

Putsa inte på en blöt sadel efter regn då droppmärkena kan bli mer synliga, utan låt lädret torka ordentligt innan du putsar och återfettar lädret igen.

När du återfettar något som är väldigt torrt så är ett tips att du kletar på rikligt med läderbalsam och låter det dra över natten för att sedan torka av överflödigt fett med en trasa och den slutgiltiga finnischen får du med något så enkelt som en nylonstrumpa.

Alternativet är att låta lädret dra i läderolja över natten för att sedan göra samma procedur som med läderbalsamet.

    •  Hos oss på Stably så hittar du putsmedel i olika utföranden såsom sadeltvål, läderolja, läderbalsam m.m.

Please wait...

You've just added this product to the cart:

{{var product.name}}
Till kassan

You've just deleted this product from the cart:

{{var product.name}}

Till kassan