Det finns inga produkter som matchar urvalet

Reflexer för både ryttare och häst


Se till att synas i vintermörkret med reflexer för både ryttare och häst.

Visste du att man kan synas på upp till 600 meters avstånd för en billist om man använder godkända reflexer? Är man ute och rider utan reflexer kan det avståndet minska till så lite som 50 meter vid klar sikt och ännu mindre vid t.ex. dimma. Då kan det redan vara för sent!

Trafikverket rekommenderar att man med jämna mellanrum byter ut sina reflexer då synligheten kan påverkas av flera faktorer så som fukt, repor och andra skador. Normal livslängd på en reflex är ca tre år. Testa dina reflexer i ett mörkt rum genom att jämföra reflektionsförmågan på fyra meters avstånd med en ficklampa. Lyser dina gamla reflexer märkbart sämre än de nya är det dags att byta ut dem. Man brukar rekommendera att fästa reflexer både på rörliga kroppsdelar samt så långt ner som möjligt på din häst, detta för att synas bättre i bilarnas halvljus.

De optiska delarna i en reflex kan vara känsliga för värme och därför bör du inte förvara dina reflexer i direkt solljus. Undvik också att ha reflexen i samma ficka som mynt eller nycklar då dessa kan repa och därmed förstöra dem.

Hos oss på Stably.se hittar du massvis med reflexer för alla dina behov!

Please wait...

You've just added this product to the cart:

{{var product.name}}
Till kassan

You've just deleted this product from the cart:

{{var product.name}}

Till kassan