Det finns inga produkter som matchar urvalet

Ridbyxor för barn och juniorer


När du letar efter ridbyxor för junior/barn så är det inte bara utseendet som skall falla i er i smaken utan även valet utav material och skoning. En ridbyxa skall vara följsam och inte störa ryttaren oavsett om man rider endast vid fåtal tillfällen eller varje dag. Vilka egenskaper ska man då titta efter kanske du undrar! Vi har i vårt team av produktexperter frågat runt och märkt att det är väldigt individuellt vad som anses vara den ultimata ridbyxan. Material såsom bomull tycker många är komfortabelt, speciellt i ridbyxor för barn och juniorer då tyget är följsamt, andas och ger en viss värme.

Val utav skoning, vad ska man tänka på?

Idag så finns det en uppsjö utav alternativ på både materialet utav självaste byxan såsom skoning. De flesta ridbyxor i barnstorlek är tillverkade i ett följsamt, halvstretchigt material med elastiska benslut vilket är en stor skillnad från hur utbudet såg ut för bara tio år sedan (kommer ni ihåg den hemska resåren vid vristen?) vilket vi tackar ridgudarna för.

Tygskodda ridbyxor är det som känns mest som vanliga tights men sömmarna sitter annorlunda för att inte ge skav och störa under ridturen och valet utav tyg är i ett slitstarkare material. Byxan är förstärkt vid knäna för att hindra nyp från stiglädrena och minska friktionen mellan sadel och knä.

Knäskodda ridbyxor finns med antingen moccaimitation som förstärkning eller med extra grip i silikon. Det är ett bra alternativ för ryttaren som har en bra balans men vill ha det där extra greppet som hjälper till att få en stabilare, mer stilla skänkel. Så vad just du eller ditt barn än söker efter så hoppas vi att du hittar det här hos oss.

Med vänliga hälsningar
Produktcheferna på Stably

Please wait...

You've just added this product to the cart:

{{var product.name}}
Till kassan

You've just deleted this product from the cart:

{{var product.name}}

Till kassan