Det finns inga produkter som matchar urvalet

Jodphurs tillverkade för ett liv i stallet.

Ett par jodphurs skall skydda dina fötter och hålla dom torra. Vad skiljer ett par ridskor från jodphurs?
Jo ett par ridskor är mer slimmade längst med vristen och är oftast försedda med dragkedja eller snörning. 
Jodphur är en lägre, oftast rundare sko som vanligast (iaf förr) kombineras med ett par jodphurridbyxor.

Själva formen på skon är oftast en lite grövre modell med tjock, slitstark sula och resår vid vristen för en smidigare påsättning utva skon.
Oftast så är skon tillverkad i ett grövre läder eventuellt med en nubuck-garvning men ibland så kommer dom i annat material som t.ex gummi för att mest agera som en vattentät sko.

Ett par jodphurs är det många som införskaffar sig för att ha till självaste stallarbetet medan den mer slimmade ridskon eller ridstöveln är det dom tar på sig inför passet. Det är en smak/vane-sak som helt beror på vad du som ryttare trivs med.  Skall du rida med skorna så tycker vi på Stably att dom bör kombineras med ett par chaps för stöd åt vrist, viktigt är även att ha en tillräckligt bred stigbygel så att skorna inte fastnar.

Dina jodphurs skall utstå många påfrestningar så vill du behålla dom länge så måste du ta hand om dom på bästa sätt. Börja alltid med att borsta av skorna, speciellt under sulan där kissigt spån och lera fastnar och fräter på gummit. Efter att ha borstat av skon så gör du rent skon med såpa och ljummet vatten. Låt dom torka ordentligt för att sedan smörja in dom med produkter anpassade för skoläder eller nubuck. Sadeltvål luckrar upp och gör lädret svampigt då de produkterna är avsedda för betydligt tjockare läder.

Efter ett tag så kan dina skor ha töjt ut sig såpass att du upplever dom som lite stora, ett tips då är att lägga i en värmande sula och använda dom vintertid.

Är det något du undrar över så är du varmt välkommen att kontakta vår kundtjänst.

Please wait...

You've just added this product to the cart:

{{var product.name}}
Till kassan

You've just deleted this product from the cart:

{{var product.name}}

Till kassan