Det finns inga produkter som matchar urvalet

Hoppschabrak och allroundschabrak i många modeller

Förr så var dom klassiska hoppschabraken väldigt korta på sidorna. Anledningen till detta vet vi inte riktigt om det hade något annat syfte än att det ansågs vara snyggt. Tur nog tycker vi på Stably.se att designen ser annorlunda ut idag.

Idag så har man bakat ihop de två grupperna Hopp och Allround då schabraken har samma form vilket gör att det passar båda typerna utav sadlar vilket gör det lättare vid köp utav schabrak.

Vad skall man då tänka på vid köp utav vojlock eller hoppschabrak? Längden på sadeln är viktig att veta iaf i tum-storlek då i regel storlek Shetland fungerar upp t.o.m 15 tum, storlek Ponny upp t.o.m 16 tum, storlek cob upp t.o.m 17 tum och storlek fungerar från en inte allt för kort 16 tums-sadel upp t.o.m 18 tum.

Ska man ha en padd under sadeln såsom en fårskinnspadd så är det viktigt att schabraket är längre än själva padden då kanten på padden kan ge pälsskav utav friktionen som blir baktill.

Utöver egenskapen av utseendet på ett snyggt schabrak så ska schabraket skydda sadeln från svett och stöv. Att borsta av undersidan efter ridpasset är viktigt då det gör att det minskar risken för att stöv och smuts gror in och missfärgar eller ger skav.

Ett schabrak kan du även matcha med lindor, huva eller ett dekorativt pannband.

Här hittar du vårt sortiment utav allround och hoppschabrak!

Please wait...

You've just added this product to the cart:

{{var product.name}}
Till kassan

You've just deleted this product from the cart:

{{var product.name}}

Till kassan