Det finns inga produkter som matchar urvalet

Herridstövlar för alla väder

Valet av ridstövlar beror på vilken typ av ridning de ska användas inom. Hoppning, tävling, dressyr eller fältritt.

Några bra punkter att tänka på innan ditt val av ridstövlar.

  1. Välj stövlar anpassade till den typ av ridning du utövar. Hoppridstövlar eller dressyrstövlar. Ska det vara med eller utan snörning.

  2. Vilka detaljer/funktioner behöver du? Extra slitstark sula med kraftigt grepp eller en nättare variant, vad passar just din fot? Vill du ha dragkedja bak så du enkelt kan ta av och på stövlarna. Kanske brunfärgade eller traditionellt svarta. Vilka regler gäller för din disciplin?

  3. När du väljer storlek så jämför med din vanliga skostorlek men ha koll på måttet runt dina vader. Mät när du sitter ner och ha ridbyxor samt strumpor på. Mät även från hälen upp till knävecket. Du behöver veta vilken höjd på ridstövelskaftet som du behöver och att du inte får en stövel som är för tajt runt vaden. Tänk på att läderstövlar sjunker i höjd ca 1,5 cm efter ett tag så höjden får gärna gå upp i knävecket. För att underlätta vid invänjning så kan man komplettera med en kilklack som höjer upp hälen och minskar trycket.

En bra och välanpassad ridstövel ger dig en ökad chans till en stabilare skänkel och minskar påfrestningar för dina vrister vid ridning. I vårt sortiment av ridstövlar hittar du produkter med bra passform och av god kvalité. Vi har det du söker och behöver, oavsett om det är Jodphurs, skinnstövlar, gummistövlar och olika tillbehör, allt för att du ska hitta din personliga favorit.

Funktionella ridstövlar i olika stilar

Ofta får man leta länge för att hitta stil och komfort kombinerat. Letandet slutar här! I vårt breda sortiment av olika modeller i herrstorlek kan du hitta precis vad du letar efter! Vi erbjuder ridstövlar med bra passform och vattentäta sulor, så dina fötter håller sig torra och samtidigt bekväma under hela ridturen. Ridstövlarna kommer i olika längder och är slitstarka. Ytmaterial i äkta kvalitetsläder gör våra stövlar otroligt tåliga. Vi erbjuder även ridskor och tillbehör.

I vårt sortiment finns även ridskor med stålhätta, fodrade ridstövlar eller ridstövlar för dressyr och hoppning med mycket mer. 

 

Please wait...

You've just added this product to the cart:

{{var product.name}}
Till kassan

You've just deleted this product from the cart:

{{var product.name}}

Till kassan