Det finns inga produkter som matchar urvalet

Säkra och dekorativa VG1-godkända ridhjälmar herr

Att en hjälm är viktigt vid ridning är nog de flesta överens om, men om hur en hjälm skall sitta är en del fortfarande oense om.
För att en ridhjälm skall kunna vara så säker som möjligt så skall den sitta åt runt huvudet så pass att den sitter fast utan att man fäst hakbandet men inte så pass hårt att den ger skarpa märken i huden på dig efter användandet.

En dåligt sittande hjälm kan om man ha otur ge mer skada än den gör nytta, om hakbandet är det som håller fast hjälmen så kommer det bli ett kraftigt rygg i skallen ifrån sista nackkotan vid avramling där huvudet slås i. Samma effekt får du om din ridhjälm är för liten och sitter lite lätt bakåtlutad då skärmen bidrar till att ditt huvud kraftigt slås bakåt vid islag.

Hjälmen skall "sluka" ditt huvud och hamna strax ovanför dina ögonbryn och du skall inte kunna putta av den varken från sidan eller framifrån oknäppt.

Idag så finns det betydligt fler valmöjligheter än vad det fanns för bara tio år sedan då den klassiska Jofa-hjälmen i plast och den mer eleganta hjälmen i sammet var dom som representerade marknaden. 
Även om säkerheten är viktigast så är det även kul att få känna sig bekväm även utseendemässigt med sin ridhjälm.

Ligger du lite mittemellan storlekar så är en hjälm med storleksvrede ett praktiskt alternativ då du kan ställa in den mer efter ditt huvud. Dock så kan du inte justera formen på hjälmen med detta vrede så har du en oval huvudform så skall du inta ha en hjälm som är rund osv.

Förr så sa man mest att hjälmen skulle sitta på huvudet, och sedan så började man prata om att man behövde byta ut den efter några avramlingar men nu när man kommit betydligt längre i utvecklingen utav säkerheten inom ridsporten så låter det annorlunda.
Du skall byta ut din ridhjälm efter avramling då hjälmen tappar sin densitet och därmed säkerhet efter islag, det gäller även en oskadad hjälm efter dålig förvaring så som i ett fuktigt/ kallt garage då kan du trycka ihop sidorna på hjälmen och riktigt höra hur den narrar. Då har plasten tappat sin styra p.g.a temperatur och förvaringsförhållanden, det är därför du alldrig skall köpa en begagnad hjälm då sådana orssker sällan tas i beaktande.

En godkänd ridhjälm idag är en hjälm som är godkänd enligt VG1-standarden. Det är godkänt att rida, träna hemma med endast de som är CE-märkta och tillverkade efter 2014 men de flesta som sälj idag bör vara märkta med VG1.

Så använd ridhjälm, och se till att använda en väl sittande och säker.

Här finner du vårt sortiment för Ridhjälm Herr, hoppas att du hittar just din framtida favorit hos oss!

Please wait...

You've just added this product to the cart:

{{var product.name}}
Till kassan

You've just deleted this product from the cart:

{{var product.name}}

Till kassan