Stigande ordning
Sida:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Hästutrustning


Här på Stably.se finner du ett stort utbud av hästutrustningen som krävs både för ridning och den dagliga skötseln utav din häst.
Läs mer här nedan: 

Oavsett vilken gren du föredrar inom ridsporten så har vi alla ryttare/hästfantaster en sak gemensamt: kärleken till hästarna. Vad som behövs i den dagliga skötseln är individuellt då val utav gren och ålder på hästen är några exempel på faktorer som avgör vilken utrustning som just du behöver.

Något vi alla som håller på med hästar äger är ryktprodukter utav olika slag. Är det något du saknar eller något som behöver uppgraderas så finner du vårt sortiment utav ryktprodukter under kategorin Skötsel. Kanske är det dags att införskaffa nytt pälsglans eller en klippmaskin? Det du behöver för hästens yttre skötsel finner du även där.

Rätt utrustning gör upplevelsen så mycket bättre

Har du precis köpt dig en häst och skall införskaffa allt nytt som kan behövas? Då har du kommit rätt, här finner du ett stort utbud utav hästtäcken för alla tillfällen såsom regntäcken, stalltäcken, flugtäcken och ridtäcken. Vilka täcken är det bäst att börja med undrar många, vi på Stably tycker att alla borde äga ett bra regntäcke som kan skydda hästen vid nedebörd. Ett fukttransporterande stall/svett-täcke är också ett behövligt täcke då du vill kunna hjälpa din häst att torka utan att bli kall efter en regnskur eller ett redigt ridpass. Så med den grunden så kommer du ganska långt och kan sedan komplettera täckesgarderoben allt eftersom tiden går.

Under kategorin Grimmor så finner du vårt sortiment utav grimmor i olika material och design. 
Vad skall man tänka på vid köp utav grimma? i transporten så är en lädergrimma att föredra då den kan/ska gå av om hästen skulle gripas utav panik vilken en grimma i nylon inte gör på samma sätt utan kan i det fallet ge brännskador p.g.a frikitionen som blir.
Till vardags så är en slät nylongrimma att föredra då den håller för olika väderlek medan en i läder torkar ut och slits utav regn och rusk. En grimma med fleece eller annat ludd blir snabbt äcklig vid dåligt väder. Så med en lädergrimma och en grimma i nylon kommer du långt. Glöm inte att du måste ha minst ett grimskaft som du trivs med.

När det gäller ridutrustning så krävs det lite fler artiklar för att få en komplett utrustning. En bra början är ett träns med klassisk nosgrimma där du kan prova dig fram med vad din häst känns bekväm med. Ett enkelt tredelat bett är det många som föredrar att börja med då det är hyfsat milt. Att variera mellan minst två olika bett är något som hästtandläkarna rekommenderar så att man inte sliter på samma punkter hela tiden, då kan ett rakt bett vara något som faller din häst i smaken då många hästar föredrar ett rakt bett vid t.ex uteritt. Ett par behagliga tyglar som ligger bra i din hand är viktigt då dom endast skall kännas som en lätt kontakt mellan dig och din häst. Man vill inte behöva störa sig på känslan tygeln ger. 

Sedan så behöver du schabrak som passar till din sadel t.ex allround till hopp och allroundsadlar eller om du rider i en dressyrsadel som är det i den modellen du vill ha. Man bör äga absolut minst två stycken så att man kan tvätta och hålla rent dom emellan. Gammal smuts ger skav vilket alla vill undvika. Titta under kategorin Schabrak så finner du vårt utbud.
Fick du med en sadel som du vet ligger bra eller är det dags att ta ut någon kunnig som får hjälpa dig i jakten på en passande sadel?
Även om sadeln ligger bra så kan det ibkand behövas en sadelpadd som stötdämpning eller utfyllnad vid tappade muskler som det lätt blir vid köp utav ny häst då hästen skall anpassa sig efter allt nytt. Ta en titt på vår kategori Sadelpaddar under sadeltillbehör så kanske du finner någon som stämmer in på dina önskemål.
Fick du med sadel mm så minskar behovet utav köpa nytt, men glöm inte att se över stigläder och stigbyglar så att allt är helt och passar dig. 

För att din utrustning skall hålla och kännas behaglig för din häst så krävs det att du gör rent den regelbundet med lädervård. Titta under kategorin Lädervård, där finner du vårt utbud utav läderprodukter avsedda för sadel och träns. Väl vårdat läderblir bara bättre med åren och känns behagligt för din häst så slarva inte med rengöringen och återfettandet utav dina läderprodukter.

Ett par välsittande benskydd är behövligt oavsett vilken gren du rider. Ett par damasker kan du komma långt med eller ett par klassiska senskydd att ha vid uteritt om du inte hoppar. Sitter benskydden som dom skall så är det en väldigt billig hjälp för att slippa tråkiga skador på hästens ben. Titta under kategorin Benskydd/Lindor så finner du alla skydd du kan tänkas behöva.

Vid träning utav din häst så är det viktigt att variera utförandet. Avsutten träning är viktigt då hästen får bygga muskler utan att påverkas utav ryttarens vikt. Att longera hästen är det många som provat på, komplettera med olika hjälptyglar så att du kan variera formen under passet eller ge dig hän att lära dig att tömköra din häst vilket är väldigt bra att kunna speciellt vid längre konvalecens. Titta under fliken Tömkörning/longering så finner du vårt sortiment utav produkter som kan hjälpa dig i din avsuttna träning.

Att hålla på med hästar ska vara rogivande och roligt, så se till att ha rätt hästutrustning för alla kommande utmaningar. Hoppas att du finner vad du söker hos oss på Stably!

Please wait...

You've just added this product to the cart:

{{var product.name}}
Till kassan

You've just deleted this product from the cart:

{{var product.name}}

Till kassan