OUTLET
Flugridtäcke Cover

Stigande ordning

Hästtäcken anpassat efter väder och vind

Hästtäcken

Hästtäcken behöver de flesta hästägare. Hur kan man på bästa sätt kolla vilken täckesstorlek som bör passa på sin häst? Här nedan så kan du läsa mer om tips på hur du hittar rätt täcke. Ta en titt i vårt sortiment utav hästtäcken så hoppas vi på att du hittar minst ett hästtäcke som passar.

Hästtäcken kan variera i utföranden men det dom har gemensamt är att storlekarna anges i mått t.ex 145cm vilket symboliserar måttet hästen har från högst uppe på manken till svansroten. Rygglängden är individuellt så mankhöjden på ponnyn/hästen avslöjar inte riktigt vilken täckesstorlek som hästen har. En C-ponny kan dra storlek 135cm vilket även en storhäst med en mankhöjd på 175cm kan göra så mät ryggen och prova dig fram vilken odell som passar din häst bäst.

Sedan finns det modeller som passar bättre på hästar med smala bogar än de med breda.

Det man börjar kolla är måtten längst med ryggen och får man t.ex ett mått på 149cm så hamnar ju hästen lite mitt emellan storlekarna och då får man istället titta på om hästen är åt det bredare hållet så kan strl 155cm vara att föredra medan om det är en nättare modell på hästen så kan strl 145 vara det som ligger bäst, lite beroende på modell.

Bra att tänka på om man har en häst som är mitt emellan storlekar och är utav den nättare modellen så är ett täcke med halvhalsmodell, inte allt för höga bogveck och bred svanslapp att föredra då täcket inte kasar ner över bogbladen och den breda svanslappen ger den där extra centimetern som kanske behövs.

Till en häst med breda bogar så brukar en täckesmodell med höga bogveck vara att föredra då det ger bättre rörelsefrihet vilket bidrar till att täcket ligger mer still under rörelse och undviker att strama över bogen. Justerbara bogspännen är bra speciellt på de nättare hästarna då man kan välja att ha det högre spännet mer åtdraget så att täcket inte kasar ner över den utsatta bogen.

Vad skall man tänka på vid de olika täckesremmarna så att täcket ligger på plats?

Vid bogen så skall täcket inte sitta allt för löst då det finns risk att det kasar bak och klämmer på manken.

Täckesgjordarna (remmarna under magen) skall knäppas i kors och sitta såpass tajt att man endast får in en lodrät handflata mellan remmen och hästens mage.

Bensnörena fästes i ringen baktill på täcket, tricket är att dra det ena igenom det andra så att dom inte ligger och skaver mot hästens ben utan hålls isär utav varandra.

Vad betyder de olika märkningarna såsom MVT och Ripstop?

MVT är mätningen inom andasegenskaper där man minst vill ha ett värde på 3000 för en optimal komfort. Ripstop är i yttertyget där man visar tjockleken på nylontråden i Denier vilket bör ligga på ett minimum 600D för att vara standard i slitstyrka. Fyllningen anges per kvadratmeter så har ett täcke 200 grams fyllning så är det mätt per kvadratmeter.

Hoppas att du fann informationen du sökte, annars så kan du alltid kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig gärna.

Please wait...

You've just added this product to the cart:

{{var product.name}}
Till kassan

You've just deleted this product from the cart:

{{var product.name}}

Till kassan