Det finns inga produkter som matchar urvalet

Matchande grimmor och grimskaft i en mängd olika färger och modeller!


En grimma är det nog ingen hästägare som klarar sig utan. Vilket material man föredrar är olika då dom olika materialen har olika egenskaper. Hos oss så hittar du grimmor och grimskaft i en mängd olika färger och material. Varför inte fullända looken med ett matchande grimskaft? Man kan väl inte ha för många grimmor? Vilken typ utav grimma man behöver bestämmer ändamålet. Skall din häst åka transport så vill du förse den med en lädergrimma eller en grimma med läderfästen till beslagen då lädret gör att grimman går sönder vid panikryckningar vilken en i nylon inte gör. Oftast så lugnar hästen ner sig när den väl kommit loss så genom att grimman går sönder så undviker man oftast de allra värsta skadorna.

Lädergrimma eller nylongrimma?

Däremot så kräver en lädergrimma omsorg då den används ute i väder och vind så smidigast är att äga en grimma i nylon som hästen får ha vid utgång i hage. Dock så är det otacksamt att ha en grimma med ludd vid dåligt väder då dom blir tunga och blöta så dom får helst användas inomhus. Grimskaftet vill du ha ett som ligger lätt i handen, något man skall vara viktig med är att aldrig ha grimskaftet runt om handen vid hantering utav häst då det fungerar som ett åtdragande lasso vid hastigt ryckande från hästen. Dom olyckorna händer fortfarande p.g.a att ingen informerat personen om den onödiga risktagningen.

Pistol- eller panikhake?

Sedan så finns det två olika typer utav hakar, pistolhake eller panikhake. Panikhake bör alltid användas i transport och stallgång om du inte har en “safetyring” emellan grimma och skaft. Alltså den varianten som finns i plast eller ett klassiskt balsnöre. Men har du inte redan den vanan att du aldrig har grimskaftet runt handen så tycker vi på stably att du börjar med den vanan nu.

Här finner du vårt sortiment av grimmor i olika material och storlekar så som t.ex fölgrimma!

Please wait...

You've just added this product to the cart:

{{var product.name}}
Till kassan

You've just deleted this product from the cart:

{{var product.name}}

Till kassan