Det finns inga produkter som matchar urvalet

Damasker

Damasker skyddar din häst från skador som skapas utav yttre våld, men verkar även förebyggande då den håller senor och ligament uppvärmda.

En damask ska som alla benslydd sitta på hästens ben utan att störa och även vara ventilerande. Damasker används som benskydd vid alla tillfällen förutom vid hoppning då man använder senskydd som är avsedda för den typen utav islag. En damask skall skydda vid skrapning, ge stöd men samtidigt se till att hästens senor inte blir överhettade. Här hittar du flera olika damasker i olika utföranden.

Numera så har damaskens material utvecklats just för att tryckutjämna samtidigt som det ventilerar ut fukt och behåller en behaglig värme runt hästens ben. 
Du vill ha ett par som inte går för högt upp och stör hästens rörelsemönster samtidigt som det går runt om hela benet utan att ligga kant-över-kant och ger tryck eller sitter för löst.
Nu kan du finna damasker med mer tekniska material såsom ANKYs modell Technical som revutionerat på marknaden då dom ventilerar och håller benen fräscha.
Damasken från Mr Feel Warm ger tack vare sina keramiska fibrer en ökad blodcirkulation vilket är fantastiskt för äldre hästar med gallproblem.

Var noga med att hålla insidan utav skydden rena så att inga små gruskorn ligger kvar och ger onödiga skav eller obehag.

Hos oss så hittar du ett flertal modeller att välja bland.
Undrar du något så kan du alltid kontakta vår kundtjänst.

Please wait...

You've just added this product to the cart:

{{var product.name}}
Till kassan

You've just deleted this product from the cart:

{{var product.name}}

Till kassan