NYHET! - Nu kan du handla presentkort hos oss

Stigande ordning

Ridstövlar, utseende, komfort, funktionalitet och kvalité


Att hitta ridstövlar som passar är en av de många utmaningar man ställs inför när man ger sig in i ridsportens i övrigt magiska värld. Utseende och komfort i kombination med funktionalitet och kvalitét är faktorer våra produktexperter tittar på när vi väljer ut vårt sortiment. Eftersom vi alla har olika breda fötter och dessutom olikformade vader är det allt annat än en enkel uppgift när det kommer till just ridstövlar. Dels krävs det att vi har flera modeller och varje modell behöver finnas i ett flertal storlekar, dessutom vill vi kunna erbjuda våra produkter till ett överkomligt pris vilket i kombination med ovan nämnda attribut ställer mycket höga krav på vårt sortiment och kanske än mer; på våra leverantörer.

Ett sortiment som utvecklas

I vårt försök att göra din och andra ridsportsentusiasters vardag något enklare har vi därför gjort vårt yttersta i frågan. Vi har diskuterat (och stångats) med våra leverantörer, lyssnat och agerat på feedback från våra kära kunder och vi försöker själva testa och utvärdera de produkter vi presenterar på sidan, allt med målet att du ska hitta något som passar just dig (samt alla dina vänner i stallet som står inför samma utmaning). Men trots att vi försökt vara lyhörda och noggranna vet vi att det kan finnas specifika modeller av ridstövlar som just du föredrar. Har vi inte dessa i vårt sortiment för tillfället tar vi tacksamt emot tips och idéer så att vi kan göra vårt jobb bättre. Med feedback blir det lättare och eftersom alla är olika uppskattar vi all respons vi kan få. Vår vision är att samla de bästa varianterna av ridstövlar till alla typer av fötter och vi är övertygade om att det är något vi bara kan lyckas med tillsammans.

Har du ett tips på en modell du föredrar? Maila oss på kundtjanst@stably.se så ska vi göra vårt yttersta för att tillgodose just ditt behov, blir din modell en storsäljare har du dessutom goda chanser att bli belönad, något vi ser som en självklarhet när man hjälper varandra. Om vi har gjort vårt jobb bra hittar du förhoppningsvis din modell bland någon av våra befintliga ridstövlar eller att de vi har kan tillgodose dina behov när du sitter upp på hästryggen, vare sig du rider för att uppleva livet, eller om du är en av de som satsar på att ta dig hela vägen till den absoluta ryttareliten.

Snabb fakta om ridstövlar

Ridstövlar finns i flera modeller och utföranden och används som gemene man säkerligen förstår just vid ridning. De tillverkas i läder eller olika typer av konstmaterial och de är ofta svarta eller bruna, undantaget är vid tävling då de nästan uteslutande är svarta. För att underlätta positionen under ritt har stövlarna låga klackar vilket förhindrar foten från att glida ur stigbygeln under ritten. Ridstövlarna har dock inte alltid sett ut som de gör idag, det var först på 1600-talet vid det svenska kavalleriet som stövlarna gjordes högre. Idag är det vanligast att skaftet slutar precis under knävecket vilket skyddar knäna och fötterna från stötar samt förebygger frakturer om du skulle trilla av hästen under ritt.

Med vänliga hälsningar
Produktcheferna på Stably

Please wait...

You've just added this product to the cart:

{{var product.name}}
Till kassan

You've just deleted this product from the cart:

{{var product.name}}

Till kassan