NYHET! - Nu kan du handla presentkort hos oss

Stigande ordning

Ridhandskar för alla tillfällen, vilken modell gillar du?

Ridhandskar skall sitta som ett extra skinn utan att störa, dom skall ge ryttaren ett förstärkt grepp och minska risken för skav. 
Oavsett om du letar efter en varmfodrad eller en tunnare ridhandske så hittar du förhoppningsvis vadsöker här.

 Vi på Stably tycker att ridhandskar ska vara bekväma och ha en bra passform. Vad skall man tänka på vid köp utav handskar? 
Jo handens bredd och fingrarnas längd. Vilket material som du upplever ger ett bra grepp om tygeln utan att ta plats.
Är fingrarna för korta på handsken så kommer sömmen upptill gå sönder fort och dina fingar stramas åt vid grepp runt tygeln. Är den för tajt runt själva handen så blir din hand stel och du tappar känslan som är så viktig för att kunna rida så effektivt som möjligt.

Föredrar du en lite tjockare handske i mjukt tyg istället för skinn eller skinnimitation så brukar dom oftast vara väldigt flexibla runt själva handen så där blir det mest att hålla koll på fingerlängden.
En fodrad ridhandske ska bidra till att hålla kylan borta, samtidigt som den ska ge dina händer det extra skyddet när du rider mot vind utan att ge händerna en instängd känsla. 
En ridhandske skall endast användas vid just ridning för att hålla så länge som möjligt, vid stallarbete så skall andra handskar användas.

Liten storleksanvisning som kan vara till hjälp under jakten på den perfekta handsken:

Storlek: 6=XXS-XS 6,5=XS-S 7=S-M 7,5=M 8=L
Storlekar efter det är herrstorlekar som t.ex storlek 9=S-M Herr 10=M-l Herr


I vårt sortiment finns en mängd olika modeller, vi har ridhandsken för alla tillfällen så du kan enkelt hitta en snygg och komfortabel modell i vår webbshop!

Please wait...

You've just added this product to the cart:

{{var product.name}}
Till kassan

You've just deleted this product from the cart:

{{var product.name}}

Till kassan