Det finns inga produkter som matchar urvalet

Benskydd, lindor och damasker

Att hästen har rätt skydd vid olika situationer är ett enkelt sätt att minska risken för skador! 

Alla hästar ser olika ut och det gör även deras ben så därför så försöker vi på Stably att tillgodose er ett brett utbud på benskydd i form utav senskydd, strykkappor, damasker, lindor och boots.

När används de olika typerna utav skydd och varför?

Senskydd är det mest använda skyddet då det har ett ytterhölje i slagtålig plast som skyddar din hästs utsatta senor ifrån islag vid olika typer utav träning som t.ex vid hoppning.

Damasker används mest vid vardagsträningen där hoppning inte är inkluderat. Damaskerna kommer i olika material men dom har en sak gemensamt vilket är att skydda senor och ligament från islag samtidigt som dom andas.

Strykkapporna börjar minska ifrån ridsportsmarknaden då damaskerna mer eller mindre har tagit över deras användningsområde. Strykkapporna gör precis det namnet antyder, skyddar vid strykskador och är numera mest använda i hagen. Förr så var dom vardagsskyddet som de flesta använde.

Vad är viktigt att tänka på vid köp utav benskydd?

Inget skydd i någon form skall störa hästens rörelser så när man provar ut benskydd så skall man inte enbart sätta på hästen skydden utan även böja benet när skyddet sitter på så att du kan se om det tar i någonstans. Gör de det så är en mindre storlek att föredra, hellre att skyddet är aningen kort än för långt.

När man lindar på benlindor så skall man helst ha paddar under även om lindan är i fleece för att minimera risken för nypskador vilket kan ge förödande konsekvenser så som gallor eller svullnad. Börja med att placera bandageunderlägget med ytterkanten bakåt, på utsidan utav benet.

När du lindar på lindorna så kan du tänka att dom skall flyta på som våra simtag, alltså så lindas från insidan ben och ut ifrån hästen. Varför man gör så är för att minska risken om lindan skulle släppa under passet. Trampar hästen på lindan så blir det inte lika tvärt som om man skulle lindat utifrån och in mot hästen.

Stallbandage kan användas både i förbyggande syfte mot gallor under boxvila, då framförallt stallbandagen från Mr Feel Warm som har keramiska trådar som reflekterar värmen och minskar svullnader och gallor. Dom kan även komma till användning vid transport då många hästar föredrar något kortare än de klassiska höga. 

 Boots skyddar din häst från tråkiga skador som kan uppstå vid balltramp, speciellt vintertid om brodden är på så kan det blir riktigt tråkiga skador om bootsen inte är på. I hagen så kan en boots i gummi vara att föredra då dom är lätta att hålla rena medan dom i neoprene är följsamma och bra att ha under ridning.

Här finner du vårt utbud utav olika typer utav benskydd till häst!

 

Please wait...

You've just added this product to the cart:

{{var product.name}}
Till kassan

You've just deleted this product from the cart:

{{var product.name}}

Till kassan